Skattletande pågår!

Nu har vi bråda dagar med att leta fram, sortera och välja ut material till myntmässan i Göteborg på lördag. Rörigt är bara förnamnet. Skulle väl egentligen ta och lägga ut en bild på ett fullständigt kaotiskt kontor – men jag väljer att vara snäll och bespara er detta. 😉

          

Hittade istället dessa bedårande, intresserade och energiska samlare, i bildarkivet … 🙂

Förhoppningsvis får vi ihop en skön mix av spännande numismatiska objekt att visa upp, diskutera och sälja på mässan. Skall bli kul att träffa ”lite ansikten” bakom alla mejl som skickas kors och tvärs nu för tiden. Tack för förfrågningar och ”önskelistor” förresten!

Vi ses på Ullevi Tennis (Smålandsgatan 2) i Göteborg på lördag kl. 11-15! … och för guds skull – glöm nu inte plånboken!! 😉

2 svar på ”Skattletande pågår!

 1. Hej Myntbloggen !
  Den där medaljen med Ekorren tycker jag är fin.
  Har du nån info att ge om den ?
  Artikeln ”silvermedaljer på Bukowskis” från den 13 Mars, här på Myntbloggen,
  tog upp priser och eventuella överpriser på Bukowskis auktion, som nyss hade
  varit.
  I Dag läste jag att nån hade ropat in en Nobels Fredspris medalj från 1936, för 1,16 miljoner Dollar, på en auktion som hölls på Stacks Bowers Galleries i Baltimore.
  Det har tydligen bara sålts en (1) Nobels Fredspris medalj tidigare på auktion.
  Förra gången va 1985, då såldes en medalj från 1903 för 17.000 Dollar.
  Nu vet jag inte om en Fredspris medalj från 1936 är mer värd än vad en medalj från 1903 är, om inte så är fallet så är en ”prishöjning” från 17.000 Dollar år 1985 till 1,16 miljoner Dollar år 2014 ganska saftig.
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/nobels-fredspris-upptacktes-pa-pantbank

  • Hej Dennis!
   Medaljen med Ekorren är formgiven av Ernst Nordin och utdelas av SNF. Beskrivningen nedan från Antikören Myntauktion 52.

   SVERIGE. Svenska Numismatiska Föreningens Hedersgåva. Silvermedalj utförd av Ernst Nordin 1998. Total upplaga 50 ex. Hittills utdelad i 17 ex. Silver 39 mm. Antikören Myntauktion 52, 2010, nr 370 (900) 3.600:- +15%.

   Fantastiskt med Nobelmedaljen! Enligt Forex motsvarar 1,16 miljoner USD idag inte mindre än 7.928.000 SEKiner! Internationellt slås prisrekord på mynt och medaljer hela tiden. Skulle nog vara svårt att få dess priser här hemma i ”ankdammen”. 😉 Mera info finns på FaceBook-sidan och Stack’s Bowers webbsida: http://www.stacksbowers.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.