Mynt på FaceBook …?

Idag tänkte jag bara påminna om att jag kontinuerligt uppdaterar FaceBook-sidan med nya länkar (se ”status”, ”flöde” och under ”gillar”) till mynt, medaljer och annan numismatik från hela världen. Mycket är engelspråkigt – men också mycket större och mer varierat än här hemma i ”ankdammen”. 😉

YouTube-klippet ovan hittade jag t.ex. via American Numismatic Association’s (ANA:s) Money Museum. En mycket informativ tvåminutersbeskrivning om myntprägling förr i tiden.

Det finns säkert mycket att upptäcka ute i världen – och jag kommer garanterat att med ljus och lykta fortsätta leta efter numismatiken! På så sätt kan du ta genvägen via Myntbloggen.se och FaceBook! – Och har du inget FaceBook-konto, är det hög tid nu!

Passa gärna på att ”gilla sidan” (vi har på kort tid ökat från 8 till 19 myntsamlare i Sverige!). Och ”dela” gärna sådant som intresserar dig. Vi måste hjälpas åt att sprida kännedomen om vår fantastiska hobby … om vi vill se ytterligare en generation myntsamlare …?

2 svar på ”Mynt på FaceBook …?

 1. Hej Ulf – en gång Facebook medlem – aldrig mer hehe. 😉 Har man inte tid att skriva brev, mejl eller ha egen websida, så tycks Facebook vara ett något bekvämt ställe för lata människor att lätt dela med sig av diverse banala händelser ur sina liv. Jag kör med den gamla klyschan ”Get A Life” hehe.

  Facebook håller på att självdö på grund av sina snårigheter och självförstörande layout. Reglerna de har, om att allt material du lägger upp, tillhör Facebook. De blev visst anmälda för detta. Det finns inte ett mer krångligt ställe på webben och det säger jag som surfare från 90-talet.

  Att man ska behöva vara medlem för att läsa ”eländet”, är något jag absolut inte gillar och aldrig kommer att förlika mig med. Företag efter företag ansluter sig. Ett alltför lätt sätt att undkomma att fixa till sin egen web med ordentlig information. Det har blivit någon slags tävling om hur många ”Gilla-röster” man får. Ett sammelsurium av information som hamnar där, som inte har något med själva saken att göra. Ett förstörande av information i en enda stor röra. Nej tack, än en gång 😉

  Som sagt, bättre med ordentliga websidor på redan egna befintliga webbar vore väl att föredra. Att lägga upp information på allehanda media(Facebook, Twitter osv), bidrar bara till en frustrering över att allt blir spritt på allt för många ställen och till sist har man ingen total kontroll över vad som händer och sker. Läsaren lämnas ut till något som får denne att ge upp totalt i att försöka hänga med. Tidsmässigt så kostar det mycket tid och alla får inte tillgång till bra information.

  Men, smaken är ju som baken – delad. Bara min personliga åsikt om Facebook och liknande ställen. Har du middag hemma, så inte dukar du upp en tallrik i varje rum… där alla till sist sitter ensam och äter… Och inte delar man upp ett restaurangkök i flera fastigheter… Och inte sprider man ett bokverk i skilda delar över fler bibliotek, för att man ska behöva besöka 10 bibliotek för att få läsa allt. Så summa summarum – vår moderna värld har allt för många media och sprider information bitvis härs och tvärs tills alla totalt tappar lusten att försöka hänga med. 😉

  Ha de gött i vårsolens värme. 🙂
  Ralf

  • Hej Ralf,
   Har också länge varit väldigt skeptisk till FaceBook … men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. 😉

   Svenska FB-sidor om numismatik är det dessvärre ont om (kanske symtomatiskt?), men internationellt finns det faktiskt en del kul saker att hitta även via denna obskyra kanal.

   Om/när detta … http://numismatik.se/2lankar/ … är allt Svenska Numismatiska Föreningen (SNF) kan hitta (dela med sig av) på internet … får man nog göra sina egna försök istället. Och Myntkabinettet (KMK) är inte ett spår bättre … men på FaceBook kan vi nu se att de åtminstone försöker … genom att engagera en (mynt)informatör! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.