Numismatik i brevlådan

Idag anlände senaste numret av Svensk Numismatisk Tidskrift (SNT 2-2013). Där finns bl.a. ett fem sidor långt auktionsreferat av Hagander-auktion nr 4, författat av nestorn Lars O. Lagerqvist. Flera av mynten som Lars omnämner har behandlats här på Myntbloggen.se redan i höstas! – exv. de båda sällsynta besittningsmynten från Gustav II Adolf; 4-dukaten 1634 Wolgast och Riga-thalern 1631. Även den förmodade provpräglingen av 1829 års riksdaler i specievikt refereras i artikeln. Att ett och annat falskt mynt ibland kan slippa igenom även ”de stora elefanternas” granskning, är väl kanske ingen direkt nyhet. Nu får vi en av våra tidigare framförda teorier bekräftad av Lagerqvist; ”2½ öre 1661 (7260) är gjuten och togs bort” … en misstanke som faktiskt framfördes här på Myntbloggen.se redan för ett halvår sedan.

Största nyheten för mig var dock att lilla Alingsås har en egen myntklubb!?  – Det var det jävligaste, det hade jag ingen aning om!  ;o)  Alingsås Numismatiska Förening skall enligt SNT hålla till på Roslagsgatan 27 … och, visar det sig, har funnits till ända sedan 1986! – Med inregistrerat organisationsnummer och allt! Söker man runt lite på nätet får man fram två alternativa (gamla?) adresser; Knektegårdsgatan 43A och Högalund 1 … men dessvärre ingen hemsida!?  – Något man kanske borde överväga?  – Lite reklam skulle nog inte direkt skada. Visste i och för sig om att många myntklubbar för en anonym och tynande tillvaro … men det här tog ändå priset! Nog för att jag ”en gång i forntiden” hört herrar Ljunglöf och Brommesson prata om ”alingsåsklubben” – men att den fanns kvar än idag!?  – Vilken skräll! ;o)  Får man besvära om en trevlig helg!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.