Inget FriMynt i Estocolmia

Det klingade just till i mobilen … och det var ett mejl från mässgeneralen för FriMynt, Mikael Johansson … som dessvärre meddelar att den tilltänkta myntmässan i Stockholm är inställd.

Meddelandet lyder kort och gott:

”Tyvärr måste vi meddela att mässan FriMynt 2014 den 22 november i Vasahallen i Stockholm är INSTÄLLD. Detta på grund av att för få handlare har visat intresse av att ställa ut. Vi ses i stället på FriMynt i Helsingborg lördagen 25.e april 2015”.

Både tråkigt och lite förvånande att myntintresset är såpass svagt att det inte går att rekrytera tillräckligt med mynthandlare till en mässa i kungliga hufvudstaden. Är det svarthandlarna (och/eller SNF?) som konkurrerat ut dem …?

5 svar på ”Inget FriMynt i Estocolmia

 1. Hej Ulf !
  Jag funderar lite på det här med ”svarthandlare”.
  Är det personer som köper upp mynt och medaljer från tex. dödsbon, och sedan säljer dessa på tex. Tradera, utan att skatta för vinsten ?
  Man driver nån sorts affärsrörelse utan att betala skatt på vinsten ?

  Hälsningar
  Dennis

 2. Riktig tråkig nyhet att inte Stockholm kan ordna en mässa.
  Man hoppas att det dyker upp någon ny handlare i Stockholm snart, det går inte att köpa mynt här om man inte är arbetslös eller pensionär och kan passa in deras öppetider. Bara Selins som har vanliga öppettider de andra stänger typ innan lunch.

 3. Känns ju lite långtgående att skylla en inställd myntmässa på alla s.k svarthandlare. Snart är det väl ”svarthandlarnas” fel att det regnar också!
  Mynthandlarkåren är lite till åren om man ser över ålders-snittet. Kanske orkar man helt enkelt inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.