Guldmynt stulna i Frankrike!

En mynthandlare i Frankrike, Michael Creusy, ABC Numismatique, har blivit bestulen (rånad?) på stora delar av sitt lager, när han var på väg hem från en myntmässa i Paris i lördags. Antika mynt och guldmynt i prisklasser från 44 EURO upp till hela 110.000 EURO har stulits. Totalt rör det sig enligt uppgift om samlarmynt för omkring 1 miljon EURO!

För den franske mynthandlaren är detta naturligtvis en tragedi. Han och hans familj har varit aktiva i myntbranschen i över 40 år. Tur i oturen är att mynthandlaren haft mycket god ordning och dokumentation över sina klenoder … där har museivärlden mycket att lära. 😉

Har inte hittat något om detta i media, men lite mer finns att läsa på webben, exv. på Forum Ancient Coins och Svenska Numismatiska Föreningen. Skärmdumpen ovan är klickbar till en stor version (3000×1500 pixlar) och visar (delar av) de stulna mynten.

Sprid gärna detta vidare (exv. via FaceBook) och håll ögonen öppna! Hittar du något misstänkt, så finns kontaktuppgifterna till en bestulne mynthandlaren i bilden ovan.

Mynthandlarfamiljen har även utlyst en belöning till den som kan hjälpa till att klara ut stölden:  – ”The Creusy family offers a reward in the amount of 80,000 euros for anyone who could help us by providing any information regarding our collection”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.