Ny Tradera-logga …

Jaha, då var det dags igen då ja; Tradera förändrar designen! – Denna gång blev det en ny logga … med varningsgul bakgrund. ”Förbättringarna” innebär denna gång bl.a. att man flyttar om knappar (för att man inte skall hitta dem?) och förminskar diverse text – istället för att exv. förstora minnes-listans pyttesmå bilder.

Att Tradera är mycket mera intresserade av yta och design än funktion och säkerhet är förvisso ingen nyhet, men visst är det trist att man envisas med att lägga krutet på helt fel saker. Man blir tyvärr allt mer skeptisk och uppgiven över Traderas bristande förmåga att ta itu med alla otaliga bedrägerier på sajten. Och genom att fortsätta gynna skojare och illojal konkurrens skrämmer man bort både köpare och säljare från sajten. Kanske är det t.o.m. så att man nu insett detta!? – Och det är därför man lanserar en VARNINGSSKYLT till logga! 😉

7 svar på ”Ny Tradera-logga …

 1. Hej Ulf – hahaha – jag kunde inte sagt det bättre själv. 😉 Man kan undra vad dom sysslar med på layouten… Har påtalat deras stora Flash-blaffor som förstörde budandet och segade ner allt på datorn.
  Liksom deras reklam servrar som segar ner allt mellan varven, man får ju inte datan man vill se först – utan reklamen ska komma först… mycket konstigt….

  Ha de gött,
  Ralf

 2. Jag kan tycka att köp och försäljningar av numismatiska objekt i Sverige har blivit ganska märkliga. På auktionerna är inte antalet samlare inom ett visst område större än att man kan ”dela upp marknaden”. Detta gynnar inte precis inlämnarna…
  På MiSAB t ex tycker jag att man är seriös i objektbeskrivningarna och man har också chans att se objekten på visningen vilket kan vara bra. Efter varje MiSAB dyker det sedan upp objekt därifrån på Tradera. Ofta är det negativa från auktionskatalogerna borta och ersatta med mer eller mindre subjektivt tyckande. Priserna blir alltid högre och omkostnaderna lägre, vilket visats här på bloggen flera gånger. Återigen är det den ursprunglige inlämnaren som är looser.
  Under förutsättning att inte Traderas ständiga förändringar till slut gör det omöjligt att hitta några objekt över huvud taget lär det här fortsätta.
  Om jag skulle avyttra min samling och hade tid till förfogande skulle jag nog välja att informera samlarbekanta om detta, sammanställa en prislista och låta saken ta sin tid. Med tanke på den känslomässiga aspekten lär det väl inte hända. Sannolikheten är nog att dödsboet kommer ut på MiSAB55 fvb till Tradera…

  • Tror det är långt ifrån säkert att Tradera och MISAB finns kvar om 20 år. Tiden går alldeles för fort nu för tiden.Och världen blir allt mindre. Mycket kan hända – och snabbt.

   • Ja, till exempel att dödsboet dyker upp redan på MiSAB12… ursäkta en smula galghumor från en diskbråcksoperationskonvalescent…

    • 🙂
     I den bästa av världar hade det väl funnits ett helt gäng arvtagare som kunde fortsätta att utveckla samlingen …

     Krya på dig, Leif!

 3. En annan sak som är konstigt att inte en auktion förlängs mot slutet, varit med om massor med auktioner när hela ”Traderaskiten” låser sig och det går inte att lägga bud 1 min innan. Bra för köparen, sämre för säljaren… Seriösa auktionsfirmor förlänger…
  Ingen som känner några bra datakillar/tjejer så kan vi starta upp något annat?
  MVH Annsofi

  • Hej Annsofi,
   Tack för dina synpunkter. Håller fullständigt med dig när det gäller Traderas svajiga teknik. Det får bara inte hända att ”hela Traderaskiten låser sig”. 😉 Däremot gillar jag inte alls det där med förlängda auktioner. Det är den som bjuder högst som skall vinna, inte den som bjuder sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.