Samlare slog SNF med 87-0!

Hej! … har ni saknat mig …?  – Nej då, ryktet om min död är betydligt överdrivet. ;o) Förkyld och allmänt hängig – visst! … men jag har INTE tröttnat – utan endast haft en släng av ”lite tillfälliga motivationssvårigheter”. ;o)

Lyckligtvis gäller detta inte alls mina bloggkollegor Ingemar, Roland, Kjell och Lennart – som snarare varit MERA aktiva den senaste tiden! BRAVO!
– Länge leve numismatiken på Internet! Under min frånvaro har det t.ex. bloggats om; Guldmyntstatistik, Mynt som kilovara och Pegasus auctions.

På Svenska Numismatiska Föreningens (SNF:s) hemsida är det dock som vanligt. SORGLIGT.
Roade mig med att jämföra aktiviteten hos ”SNF-gubbarna” med FEM samlare som har aktiva bloggar/hemsidor.  – SNF fick stryk med 87-0!
Sedan Svenska Numismatiska Föreningen senast ”uppdaterade” sin (totalt stendöda) hemsida (den 16 januari 2013) har blott dessa fem samlare hunnit producera läsvärda och mycket varierade numismatiska alster enligt följande:

Och till detta skall läggas Myntbloggens 39 bidrag sedan onsdagen den 16 januari (SNF:s senast livstecken), vilket summa summarum alltså betyder 87 inlägg/artiklar från fem enskilda samlare. Fy f-n vad vi är bra! … vi borde kanske bilda en egen förening för inbördes beundran? ;o)  … nja, det är nog ännu bättre att vi tillsammans fortsätter spegla OLIKA syn på ”mynteriets” samlade glädje, fallgropar och problemställningar.

Till sist glädjande besked från Värmland!  – Myntklubben i Karlstad (CNF) överlevde årsmötet och fick till och med in lite nytt blod i verksamhetenStort GRATTIS!
Har vi nu tur är detta kanske en begynnande trend …? Skakar man bara om flaskan lite grann, så kanske ”buteljkorkarna” (som Leif GW brukar säga) snart är ett minne blott? Svenska Numismatiska Föreningen har årsmöte den 4-5 maj 2013 … samtidigt som mystiska ”Pegasus Auctions AB” (ej registrerat i Sverige?) håller auktion i Stockholm.

Ha en fortsatt trevlig helg!

5 svar på ”Samlare slog SNF med 87-0!

 1. Skulle ha skrivit att ordförande inte är fyllda 19 år! Bra gjort att ta över när man är så ung.

 2. Hej, jag har märkt att någon skrev att Pegasus Auktioner AB inte är registrerat i Sverige. Företaget är registrerat som ”Pegasus Auktioner AB” och kan kontrolleras på Bolagsverkets hemsida! Vår hemsida kommer också att vara ”Live” på några dagar! Vänliga hälsningar, Cezar Nan, VD

  • Hej Cezar,
   Jaså, det är du som ligger bakom detta. Small world. ;o)
   Att sökningen inte gav något beror antingen på att bolaget verkar ha registrerats först 2013-03-22 … eller på att det heter ”Pegasus Auctions AB” (och inte “Pegasus Auktioner AB”) …? Bolaget är tydligen mera internationellt än man först kan tro … ;o)
   http://www.ratsit.se/5567367676-Pegasus_Auctions_AB
   – Lycka till med auktionen!

   • Näringsgren: ”skönhetsvård”….hmmm, så förtroendeingivande, ägarna uppskattar uppenbarligen myntens skönhet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.