Gladiatorn Maximus

Idag fyller den australiensiske skådespelaren Russel Crowe 50 år! 

För den historiskt intresserade myntsamlaren är han kanske mest känd för som roll som general Maximus i filmen Gladiator från år 2000, där han för övrigt fick en Oskar för bästa manliga huvudroll.

Även om filmens handling inte riktigt överens-stämmer med verkligheten, känner samlaren av romerska mynt säkert igen flera av personerna i filmen – t.ex. kejsar Marcus Aurelius, Commodus Lucius Verus, Lucilla och Lucius Verus Junior.

Bland folk i allmänhet är det inte många som känner till att man, för en ganska billig penning, kan köpa genuina romerska silver- och kopparmynt från denna tid. – Ja, till och med guldmynt faktiskt! Antalet samlare på detta område är förhållandevis litet i Sverige – men jättestort internationellt. Där har man samlat de klassiska romerska myntet sedan renässansens dagar. Nedan några exempel på vad man just nu kan hitta på portalen V-Coins … när det gäller ”gladiators-mynt”… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.