Förfalskningar på SNF

Kikade in på SNF:s hemsida Numismatik.se för att leta efter en gjuten medaljkopia … och hittade då samtidigt en ny sida, under fliken FALSKA MYNT – Vasatiden, om Gustav Vasas stormynt 1528. Det gäller tydligen att ”surfa runt” lite bland sidorna då och då eftersom alla nyheter kanske inte hamnar ”på löpet”. 😉

Några av de olika kopiorna på just denna mynttyp har ju nyligen omskrivits här på Myntbloggen.se i artiklarnaProvmynt 1528 – eller utställningsjetong 1897…? samt Flera kopior av 1528:an, så det var ju lite extra kul att se att dessa platsar även på Svenska Numismatiska Föreningens webbplats. Föreningen har t.o.m. haft generositeten att omnämna källan! … men att även länka dit blev tydligen lite överkurs? 😉 Kanske är man mera mån om inlänkar än utlänkar …? Personligen tycker jag att det är just länkarna som ÄR INTERNET och att dessa aldrig kan bli för många. Så här snålar vi inte på detta utan länkar gärna både hit och dit! – Man vill ju sprida numismatiken – inte hemlighålla den! 😉

Annars tycker jag att nye hemsidesredaktören gör ett utmärkt jobb med Numismatik.se  (se där! – en länk till!). Täta uppdateringar och breddat utbud. Tyvärr sker det väl kanske lite ”på bekostnad av” hans privata hemsida … så vi får verkligen hoppas att han får duktigt betalt av SNF för all den tid han försakar för att föreningen skall slippa skämmas. 😉

2 svar på ”Förfalskningar på SNF

 1. Hej Ulf,

  Du skriver: ”på bekostnad av hans privata hemsida”.

  Nej då, min privata hemsida uppdateras nästan varje dag.

  Idag har GIIA-sidan uppdaterats med en tidigare okänd ettöring 1630. Myntet fick nr 153½ i min förteckning.

  I TV-programmet Antikrundan är det en av experterna som brukar använda uttrycket ”en riktig rysare” när han får syn på något alldeles extra. Ungefär så reagerar jag när ett tidigare okänd mynt dyker upp från någon myntsamlarkollega, och det är dessa ögonblick som ger mig energi att fortsätta att ”traggla” med GIIA-mynten.

  Det aktuella exemplaret är särskilt intressant eftersom det har en frånsideskrona 17½. Denna frånsideskrona upptäckte jag och min ”myntsamlarkompis” i S:t Petersburg för några år sedan. Vi var mycket tveksamma till om vi skulle våga annonsera ut den som en ny typ av frånsideskrona, men så hittade vi några mycket tydliga mynt som verifierade kronan.

  Att det häromdagen dök upp ett ytterligare mynt med denna krona är ”en riktig rysare”.

  • Hej Lennart,
   Ursäkta att ditt inlägg fick vänta några minuter. Satt och svarade på en medaljförfrågan via e-post, när det dök upp i inkorgen … och jag kom på att jag glömt ställa om bloggens inställningar för kommentering idag.

   P.g.a. en del ”anonyma sabotörer” har jag fått göra detta de senaste dagarna – vid de tillfällen jag själv inte sitter vid datorn. Alla vågar tyvärr inte stå för sina åsikter.

   Kul att även den privata hemsidan lever och frodas. Dina lovvärda förteckningar över uppdateringar, kan kanske lura en att tro att inget hänt? Vet man inte om att det skett en uppdatering, hastar man lätt vidare.

   Och eftersom jag inte är rädd för att länka … 😉
   http://sonesgarden.se/GIIA-sidan/11_var_S30-1/153halv.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.