Pengar är inte vad det varit …

     

Än idag inspireras svenska banker av Posten (kommer ni ihåg den?) … och dess baneman, Ulf Dahlsten. Affärsidén är enkel; att genom ”monopol & kartell” påtvinga kunderna allt sämre service … och ”kompensera” detta med ständigt höjda priser.

Idag läser vi i den (allt mer kvällstidningslika) norska avisen Schibsted/SvD (Svenska Dagbladet) att Sverige nu är ”näst sämst i hela EU” när det gäller antal bankomater per innevånare. Storbritannien och Tyskland har nästan tre gånger fler räknat efter befolkningsmängd – och 30 gånger fler om man ser till areal. Endast Tjeckien är sämre än Sverige – men där finns ändå mer än 250 fler bankomater än här – på en yta som är mindre än 18% av Sveriges.  – Tja, alltid nåt!  – Europas sämsta bankservice!  😉

     

Med trots att Sverige är ett uland i ATM-täthet, kämpar bankerna på allt vad de orkar för att försöka införa det kontantlösa samhället. Enligt egen utsago för att höja säkerheten, förbättra miljön och sätta käppar i framhjulet för Hells Angels & Co. Naturligtvis inte för att tjäna mer pengar genom att tvinga på kunderna dyra kort!?  – Nää då, inte alls!  😉

Följden blir självklart att bankrånen minskar … samtidigt som butiks- och personrånen ökar. De digitala bedrägerierna (och ”misstagen”) ökar lavinartat och blir allt mer innovativa. Men utsläppen lär väl snarare bli större än mindre? – om vi nu har Europas sämsta bankomattäthet. För att effektivt bekämpa ”kriminella pensionärer” och andra skummisar som använder kontanta pengar, har den svenska bankkartellen enats om att införa ”husförhör” för kunder som sparat ihop så hisnande summor som 15.000 SEK. Denna siffra har man inte på något sätt ”tagit ur luften”. Nej då, den har man räknat ut enligt ekvationen 1 SEK = 1 EURO. Inom övriga Europa (EU) tillåter man nämligen insättningar på upp till 15.000 EURO (= 138.300 SEK enlig Forex idag) UTAN något påtvingat korsförhör dikterat av storebror i bankkartellen. Där får folk fortfarande själva bestämma över sin veckopeng!  – Här behöver vi tydligen förmyndare.

Fråga: Vem tjänar egentligen på bankernas doktrin; bekämpa kontantköp och uppmana folk att handla med kreditkort …?  – Kan det månne vara bankerna själva …?  😉

Ha en trevlig helg!  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.