Högsommarvärme!

Sommaren kom som en blixt från klar himmel så snart båten kom i sjön (Mjörn). Hade vi vetat detta hade vi naturligtvis sjösatt för länge sedan! ;o)  Här har vi haft tre underbara dagar med upp till 28 grader i skuggan … och då hamnar bloggandet – just i skuggan.

Även om man från vissa håll säkert kommer göra allt för att tysta ner saken, hör vi detaljerade rykten från när och fjärran om en uppseglande praktskandal i kungliga hufvudstaden. Det låter nästan för osannolikt för att vara sant – men många gånger överträffar ju verkligheten dikten. Vi får säkerligen tillfälle att återkomma till detta när lite fler fakta finns på bordet …

Tills dess passar vi på att gå ut i solskenet och göra lite nytta genom att ta tag i sommarens alla utomhusprojekt. När regnet kommer dyker nästa blogginägg upp … ;o)

8 svar på ”Högsommarvärme!

 1. …nä men nu hoppas jag på regnoväder på Sveriges framsida…
  rykten? skandal? JAG VILL VETA MER!!! 🙂

 2. Antingen säger man ingenting eller så är man tyst. Fram med de detaljer du har, du verkar ha tillräckligt för att släppa ut att något är på gång. Är ingenting sant eller felaktiga uppgifter far du med osanning vilket är än etter värre. Är ordvalet ”skandal” ditt egen åsikt eller handlar det om något skandalöst? Din blogg, liksom flertalet andras, är tillräckligt intressanta för att dra folk utan att du behöver locka in läsare med brödsmulor till ett tomt matbord. Ut med språket eller håll igen tills allt är öppet och okej att berätta.

  Jag tycker du skriver om många intressanta saker, du är kunnig och det är tur för oss andra att det finns kunniga och intresserade numismatiker. Men…du är alltför sarkastisk i din tonval ibland och du går till verbalt angrepp på ett sätt som väcker anstöt. Jag kan, liksom många andra, hålla med dig angående SNF och att deras hemsida är ett skräckexempel på dålig uppdatering. Exemplet med den svenska mynthistorien är ett annat. Med nuvarande publiceringstider är frågan om jag överhuvudtaget är i livet innan sista volymen kommer.

  Hur eller hur, jag är övertygad att man kan angripa problemen med lite mer finess än verbal artillerield. Ta bort det är som är nedsättande om andra, sarkasm plus allt som låter som att du egentligen är lite avundsjuk så kommer både du & bloggen att tjäna stort på det. Du borde ha en textuell checklista innan du publicerar dina texter.

  • Tack för dina synpunkter, ”Bengt Bengtsson”. Det är alltid väldigt intressant att höra vad folk tycker. Fascineras ständigt av att det kan finnas så många OLIKA åsikter om något så smalt som ”mynteriet i lilla ankdammen”. Din ”kritik” är väldigt allmänt formulerad och innehåller mycket ”opreciserat personligt tyckande”, vilket gör den lite svår att bemöta, men vi gör väl ett försök.

   Nu tillhör väl jag kanske den s.k. ”ironiska generationen”, så visst kan det bli en och annan krock med inbitna gamla SNF:are, 40-talister, överpretentiösa akademiker etc., som är vana vid att det skall vara ”tyst i klassen”. – Men det får man ta. Vissa har utvecklat en stark allergi mot detta, andra njuter i fulla drag. Alla är vi olika – så även jag! Sedan är ju Myntbloggen faktiskt både gratis, frivillig och helt oberoende av ”elitankornas gillande ryggdunkeri”. Föredrar man ”en mera inställsam” publikation, är det bara att söka vidare … ;o)
   https://myntbloggen.se/2012/07/16/valkommen-till-myntbloggen/

   Idén att ”antingen säger man ingenting eller så är man tyst”!? … var ny för mig. – Blir det inte väldigt tyst då? ;o) – Jo visst, jag förstår att du (och kanske många med dig?) är nyfikna. Tycker det är utmärkt att ni är nyfikna på Myntbloggen! Det är precis så jag vill ha det. Men att just din nyfikenhet skenar iväg en aning och leder till tankefelet att ”den som ingenting säger, far med osanning” är en annan femma. Jag skriver om VAD jag vill – och NÄR jag så önskar – eller tycker det är befogat. Däremot sprider jag INTE rykten eller uppgifter jag fått ”off the record” vidare, bara för att stilla någons nyfikenhet. I den här branschen finns det ”skvallerkärringar” så det räcker och blir över – flera gånger om.

   Skall vi sedan avsluta med lite numismatik, så håller jag väl i stort med dig ang. ”Den svenska mynthistorien”. Första volymen var väl ungefär som ”Jo, det fanns nog mynt på 1700-talet” … och den andra lite som ”Nu har vi räknat alla runda stampar vi hittat”. Ingen direkt röd tråd eller planerad strategi. Förhoppningsvis blir nästa volym ”en gyllene medelväg” … när den nu kommer ut …

   • …jag tycker att du, Ulf, säkerligen skulle tappa en stor del av dina läsare om du skulle lägga munkavle (”textuell checklista”) på dig själv…att Bengt reagerar så starkt som han gör är snarare ett tecken på att du lyckats väcka debatt…och det åstadkommer man inte om man alltid stryker medhårs
    Jag upplever dig likväl inte som aggressiv, fortsätt alltså gärna med att vara kontroversiell…det mår “mynteriet i lilla ankdammen” bara bra av 🙂

 3. Hm! Jag hade lite otur när jag tänkte. Givetvis menar jag tvärtom, antingen säger man det man vet eller så näbbar man igen. Sen tycker jag att inte ska väl vi som goda göteborgare ägna oss åt att håna stockholmare och andra. Alla kan trampa fel här i livet och en hård ton väcker oftas bara agg. Jag önskar dig allt gott. Och du Dennis, knip igen.

  • bengt, den enda som väcker agg här är du, så det bästa du kan göra är att sluta skriva.
   Och du, Jag önskar dig inget gott.

  • Hörredu Bengan!
   Att försöka ”köra tig i folk” är inte det minsta göteborgskt. Sänk ditt tonläge! Du började riktigt bra med ”jag hade lite otur när jag tänkte” – riktigt kul! … men sedan sjönk kvalitén betänkligt.

   Jag har personligen inga problem med varesig ”tykna göteborgare” eller ”oförskämda stockholmare”, men hoppa inte på mina läsare – för då har du kommenterat färdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.