Välkommen till Myntbloggen.se!

Myntbloggen.se är tänkt att bli en rikt illustrerad, populärvetenskaplig blogg om mynt, medaljer och övrig numismatik. – Kanske lite grann i Mynttidningens anda, d.v.s. en blandning av nyheter, tips, läckra bilder, råsopar, notiser och mera djuplodade artiklar. Stort och smått om numismatik helt enkelt.

Är det något jag lärt mig efter drygt 40 års samlande är det att ämnet numismatik är ENORMT – och att man aldrig blir fullärd. Genom att specialisera sitt samlande kan man bli duktig på sitt område – och därmed få ett litet övertag på konkurrenterna ;o) – men att kunna allt är dessvärre en omöjlighet inom numismatikens underbara värld. Förhoppningsvis skall denna lilla blogg på lite sikt ge en liten inblick i hur stor och varierande denna värld verkligen är. Det finns numismatiska kontaktytor i det mesta! Historia, konst(historia), handel, ekonomi, geografi, släktforskning, arkeologi etc. etc.

Välkommen!

Och välkommen åter!

/Ulf Ottosson

 

2 svar på ”Välkommen till Myntbloggen.se!

 1. tjena ullf !!!! mycket bra sida . auktionen värde papper stockholm. komentar till 1 mark västerås 1540 som per-göran carlsson skriver om med 3 st ekollon på frånsida .skall vara något spec.. utmed att flertalet har det . strandberg har en på tradera nu ute. sen skriver han om v i stället för u. det är ju löjligt av en välkänd numismatiker/skribrent och göra sådana uttalande. . ps jag har 3 st lika i min samling.. om det nu skall vara så att per göran köpte det mekanskt putsade myntet billigt på tradera och försöker lura någon stackare på det. P-G kom ner till mig och gjorde annalys på silver innehållet i myntet utmed det var mycke för lätt. så talade, och visade jag fler mark 1540 med samma stil… häls Roger

  • Tjenare Roger!
   Jaså, nu har till och med ”storfräsarna” hittat hit också. ;o) Kul!
   Den här kommentaren skulle väl egentligen ligga här: https://myntbloggen.se/2012/11/26/uppsala-ore-1523/ … men eftersom jag är ny på WordPress, vet jag inte hur eller om man kan flytta kommentarer? – Så den får ligga här så länge …

   Beträffande den aktuella marken: https://media.myntbloggen.se/2012/11/SFHV_auk66_nr18.jpg … Tja, den har ju faktiskt ekollon som interpunktion, så det är väl okey att skriva. Hur pass sällsynt detta sedan är – ja, det är en annan fråga. Tolkningen av DOMINVM håller jag däremot inte riktigt med om. För mig ser det snarare ut som gravören först (svagt) punsat två NN efter varandra och sedan försökt korrigera detta genom att slå ett V över det sista N:et.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.