Totalkaos på Tradera

Jaha, så då var det dags för ytterligare en Tradera-krasch. Denna gången har kunderna blivit så till den grad irriterade att händelsen t.o.m. spridit sig till kvällstidningarna – exv. Aftonbladet. På Traderas egen sida för ”Informations- och driftmeddelanden” är det dock som vanligt … tyst!

Traderas FaceBook-sida varvas kundernas skäll och upprördhet med Traderas dåliga bortförklaringar. Man skyller på någon odefinierad ”attack” …

– Det är rör sig om någon form av attack, säger Jenny Pedersén, presschef på Tradera.

… men personligen tror jag mera det har med Traderas generellt tveksamma teknik och den ofta tunga animerade annonsering att göra. Tunga annonser verkar hindra sidorna från att ladda fullständigt, ett fenomen som tidigare sammanfallit med att sajten blivit ”seg som kamelsnor” och att bildmaterialet, helt eller delvis, fallit bort. Tradera brukar dock kalla det hela för ”förbättringar”. ;o)

När jag i torsdags lade upp några auktioner på Tradera, drabbades jag t.ex. av ”en stor jävla animerad gubbe som viftade och störde” – på sidan ”Skapa annons”…!?  – Varför i hela världen lägger man dylika annonser på en sida där det fordras koncentration så att alla fält blir korrekt ifyllda? – Minst sagt irriterande och störande!

Jag tröttnade ganska snart och därför blev det bara en handfull auktioner denna gång. Frågan är om man vågar fortsätta att lägga ut ”1-kronas-auktioner” om Tradera tänker fortsätta så här? Man vet ju inte när Tradera kraschar och grejerna skänks bort p.g.a. att köparna inte kan logga in.  – Nä, nu det får nog bli eBay istället ett tag …

3 svar på ”Totalkaos på Tradera

 1. Hej Ulf!
  Tänkte berätta vad Tradera har kommit på nu, kl 1900 igår blev jag spärrad som
  köpare på Tradera pga att jag köper för mycket och inte har några säljbedömningar.Jag trodde det var ett misstag som skett men efter att både pratat med dom på chatten och i telefon har jag konstaterat att så var inte fallet.
  dom har ett säkerhetssystem som slår till mot köpare som köper för mycket utan att sälja, systemet skall vara att skydda säljarna från bedragare men som det är nu skyddar systemet även från köpare. Dom kunde inte plocka bort spärren
  manuellt för hade systemet bestämt att var man en bedragare så var man en det hjälpte inte att man kunde visa upp 12år prickfri handel.
  Vill informera detta i så många forum som möjligt för det är inte bara jag som blir drabbad utan även säljarna som kanske inte får högsta bud på sina auktioner.

  S-O Johansson/ Olle 34

  • Hej Stig-Olof,
   Det låter ju fullständigt barockt! … men när det gäller Tradera och deras policy, teknik och förklaringar har man nästan slutat att förvånas … 😮

 2. Undrar hur Tradera tänker där… Det är ju köparen som nästan alltid tar den största risken eftersom inga säljare levererar innan ”pengarna syns på kontot”.
  Ett sådant förfarande som Traderas har som enda effekt att säljaren inte får maximalt pris och att en intresserad köpare blir utan sitt objekt. Väldigt kontraproduktivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.