Tradera kraschade totalt

Läste på Ingemars Myntsida att Tradera lyckats med konststycket att samtidigt stänga ner inte mindre än sju annonser för falska mynt. Kan bara instämma: Bravo Tradera!

Men tydligen blev det lite för mycket på en gång, för på fredagskvällen kraschade hela sajten totalt. Går inte att komma in på sida hur man än bär sig åt. Ingenting fungerar.

Och eftersom Traderas kommunikation med omvärlden numera sker via FaceBook … har man ju ingen annat val än att söka information där. Traderas egen information är innehålls-mässigt knapphändig:

– ”Vi har problem med tradera.com. Våra tekniker tittar just nu på det. Vi uppdaterar med information så snart vi vet mer. Tack för ert tålamod! ….. Sidan är nu uppe igen. Våra tekniker fortsätter med felsökning och bevakning. ….. Vi har fortfarande problem med sidan, våra tekniker fortsätter jobba på det. Under tiden förlänger vi alla annonser som skulle avslutats mellan 21.45 och 22.45 med 24 timmar. Tack för visat tålamod!”

Återkommer med mera när vi fått lite mera information om vad som hänt …

Tillägg 2013-03-23, 11:30:
Auktionssajten Tradera.com ligger fortfarande nere … åtminstone för en del / de flesta? Jag kommer t.ex. inte in på sajten oavsett vilken browser jag använder. Enligt FaceBook befann sig Tradera för ungefär en timme sedan ”i närheten av Östersund, Jämtlands Län” … så det kanske är del av problemet? ;o)  Tradera skriver så här:
Nu fungerar Tradera.com igen. Våra tekniker jobbar fortfarande med felsökning. Om ni upplever problem så rekommenderar vi att ni avvaktar en stund och sedan testar igen.

Tillägg 2013-03-23, 13:20:
Nu lyckades i alla fall jag logga in på Tradera.com igen! Att sajten kraschat och sedan legat (mer eller mindre?) nere i hela 17 timmar(!) är naturligtvis allvarligt. Även det faktum att sajten verkar ha fungerat för vissa – men inte för alla, gör ju att både säljare och köpare drabbas av problem … som säkert inte kommer att kompenseras.

Uppskjutna auktionsavslut är ju vanligt på Tradera, men som någon påpekat via FaceBook-inlägg (där Tradera tråkigt nog bedriver censur!?) är det ju många som lägger upp auktioner för avslut på söndagar – dessa förefaller nu bli förskjutna och avslutas istället på måndag? – en betydligt sämre tidpunkt med mycket färre köpare. Något Tradera tydligen helt ignorerar. Senaste budet från Tradera-ledningen är:
– Sidan är nu igång igen, vissa verkar fortfarande ha problem med att komma in vilket är något som är mycket olyckligt. Våra tekniker jobbar för fullt med att finna en lösning, och vi återkommer igen så fort vi har mer information om detta.

Och förmodligen är det då på sajten FaceBook.com som man som kund skall söka denna information … för på Tradera.com finner man under rubriken ”senaste nytt på Tradera” endast lite gammal reklam från sommaren 2012!? … och under ”hjälp”  (någon sida för driftstatus verka inte finnas?) … blir man inte mycket klokare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.