Numismatik, musik & tåg

Inom ”myntsamleriet” finns ju närmast oändligt många samlarområden – och därför är det inte så lätt att veta vad man skall välja ut till auktionssajterna eBay och Tradera. Fyndjägarna brukar tycka att säljarna bör prioritera sällsynta och vackra objekt till lägsta möjliga pris, d.v.s. utrop 1 krona. – Och det kan väl även jag tycka … som köpare. ;o)

         

Det optimala hade väl varit att man kunde lägga ut allt man har, men detta låter sig dessvärre inte göras – i en hast. Så man nödgas ofta göra ett urval. Och denna vecka blev det numismatik, musik och tåg på medaljer. Tre trevliga samlarområden. Det är bara att klicka på bilderna för att komma till respektive auktionsobjekt.

         

Problemet (eller snarare ett av problemen) med Tradera och eBay har blivit att material som inte är väldigt ”mainstream” har fått en tendens att variera något fruktansvärt i pris. Det kan lätt skilja tio gånger i pris från en vecka till en annan. Anledningen till detta har förmodligen med antalet samlare att göra och att skillnaden mellan en och två spekulanter på auktion … kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

          

Så då ställs man inför valet att uteslutande köra med ”säkra kort” (typ svenska mynt som finns i Myntboken) eller försöka erbjuda en varierad palett inom numismatikens mångfasetterade värld – men då med utrop så att man slipper förlora alltför mycket pengar. Eller måste man välja? Nej, naturligtvis inte! En spännande blandning av objekt kan självfallet kombineras med en lika blandad miniprisnivå. Just nu ligger det t.ex. många ”enkronasobjekt i pipelinen” som jag hoppas få ut inom kort.

Har du synpunkter på vilken typ av material vi ”borde” lägga ut på eBay och Tradera, eller söker du kanske något speciellt? … är du självfallet hjärtligt välkommen att höra av dig med ett litet mail – eller en lång önskelista.  – Vi har ett stort (osynligt) lager. ;o)

2 svar på ”Numismatik, musik & tåg

  1. Jag är intresserad av precis allt från osmanska riket. Vore roligt ifall du kunde gräva fram något.

    Grymt bra och intressant blogg Du har, fortsätt med det.

  2. ….och jag samlar på romerska kejsarinnor …
    och har rätt nyligen upptäckt Fredriks myntning för Schmalkalden …sistnämnda mynt är inte märkvärdiga och är oftast hårt slitna, men jag gillar dem…de verkar bara inte förekomma på marknaden så ofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.