Hur tänker man på Tradera …?

Stora skämtaredagen lider mot sitt slut … och jag sitter här och fundera på hur man egentligen tänker på Tradera? Deras aprilskämt om ”Traderas alkolås” var väl kanske lite lamt … åtminstone med den göteborgska måttstocken mätt. Men det kanske är roligt i Stockholm? Själv tänkte jag att ett alkolås i bolagsledningen kanske inte skulle vara så dumt …? – Och/eller på teknikutvecklingen! 😉

piratkopierade_bocker_pa_tradera_1024

Alla vi som in i det sista använder ”gamla Tradera” uppmanas ständigt att ”gå till nya Tradera” … där varken minneslista eller sortering fungerar. Sajtens problem med överdimensionerad reklam som gör att sidorna hackar, hänger sig och blir ”sega som kamelsnor”, firar väl snart 10-årsjubileum. Men det skall tydligen vara så!?
Nä, efter MrBid/Tradera-tiden har allt bara gått utför – speciellt för samlarnischen.

Och hur i hela världen tänker man när det gäller myntkopior och piratkopierade böcker!? MrHongCha från Shanghai, storsäljare av piratkopierade böcker i PDF-format, har väl fått enstaka auktioner nedsläckta då och då under en månads tid … men att stänga av fanskapet är det tydligen inte tal om!? Här funkar inte heller Traderas fantasilösa ”ursäkt” att man ingenting vet och ingenting kan. Det framgår med all önskvärd tydlighet att det rör sig om piratkopior – och illojal konkurrens.

mappen_fakes_vaxer_stadigt

Har faktiskt väldigt svårt att se något positivt med Traderas utveckling de senaste åren. Man har bytt VD, men likväl består såväl de evinnerliga teknikproblemen som flatheten mot den alltjämt eskalerande mängden (pirat)kopior, förfalskningar och andra bedrägerier. Vill man vara cynisk kan man ju påpeka att Tradera tjänar pengar på detta otyg … men frågan är om man inte skulle kunna tjäna ännu mera på att försöka vara lite seriösa? – Kanske något att överväga …?

För att ändå avsluta positivt kan jag meddela att mappen ”Fakes” i min dator växer med stormsteg för var dag som går (se bild ovan). Majoriteten av den 70 bilderna ovan är från Tradera … och sparade bara under det tre senaste veckorna. Hela arkivet/mappen rymmer i skrivande stund 9.303 bildfiler med myntförfalskningar.

4 svar på ”Hur tänker man på Tradera …?

  1. Hej – mycket bra sammanfattat. Håller med dig till 100%. Vad angår Tradera, så kan jag inte förlika mig med den NYA sajten. T.ex. kan man inte förstora mynten längre. Då får man istället ladda ner bilden och använda ett eget program – det finns väl fina verktyg inom webben som inte alls tar på Traderas bandbredd, utan bara på den egna datorns prestanda. Jag har också varit i kontakt med Tradera och påpekat en del, men som alltid, får man ett undvikande svar, precis som du säger, att man bara tillhandahåller en tjänst. Väldigt fegt att de inte tar ansvar för den tjänsten….

    Som sagt, jag har inget mer att tillägga, eftersom du fick med allt, med både sarkasm, humor och ren fakta.

    Kan man inte undra, lite i alla fall – varför eBayägda Tradera får fortsätta på det här viset för eBay? Tradera drar ned eBay i en väldigt dålig dager och PR mässigt likadant.

    Glad Påsk 🙂

  2. Kan bara hålla med – underbar och klockren sammanfattning! Använder givetvis också ”Gamla Tradera”. För övrigt önskas en riktigt Glad Påsk!

  3. Idag den 1 Mars 2017 är gamla Tradera släkt för alltid. R.I.P Gamla Tradera, jag var din trogen följare in i det sista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.