Ny samlarsajt på gång …

I början av förra veckan fick jag mail från Josef, ”en av ambasadörerna för en ny samlarsajt”:
Collra.com – sajten för samlare!

Spännande!!

Josef är tydligen ”ambassadör för utländska mynt och sedlar” … vilket ju påminner om de ”kategorivärdar” som MrBid/Tradera hade en gång i tiden. – Vågar vi månne hoppas på samma lyhördhet som präglade MrBid (gamla Tradera) också …?

Utan att veta någonting om detta (är det ett nytt Tradera – eller Blocket?), tycker jag det låter lovande! Det är verkligen hög tid att Tradera får lite konkurrens! Om Collra kan bjuda på detta återstår att se …? Collra.com ägs av Collectication AB, Stockholm och bakom detta företag döljer sig Therése Hallberg (40) och Christoffer Julin (22).

     

På företagets Newsdesk kan vi bland annat läsa följande programförklaring:

– ”Den 23 april 2013 lanseras Collra som är en kombinerad community och auktionssajt för samlare. Oavsett om du samlar på smurfar, konst eller bilar kommer du få ett stort utbyte på sajten. Här förenas nämligen samlare från hela världen för att köpa, sälja och visa samlingar samt dela sin passion för sina stora intressen”.

– ”Bakom företaget står de båda entreprenörerna och tillika ägarna Therése Hallberg och Christoffer Julin, som tillsammans med svenska folket vill skapa en nyrenässans för samlandet. – Idén fick vi för cirka ett år sedan då vi diskuterade samlarfenomenet. Vi förstod genast att det saknades en självklar mötesplats för samlare och nu vill vi ändra på det. Vår målsättning är att bli världens ledande samlarsajt. Collra erbjuder en gemenskap där fler personer får möjlighet att upptäcka tjusningen med samlandet och där man får inspiration till att börja samla inom nya områden, säger Therése”.

Inga dåliga ambitioner!  – Och visst, skall man nå trädtopparna måste man givetvis sikta mot stjärnorna … så jag kan bara önska LYCKA TILL!

3 svar på ”Ny samlarsajt på gång …

 1. Det här är väl bra,kanske skakar lite på gyllenskalp å grabbarna.
  Vi får väl hoppas att man testar denna nya sajt,varför inte du Ottosson
  som har en del objekt till salu?

  • Hej David,
   Måste erkänna att det där har jag INTE koll på. Vet inte om jag riktigt förstått ”själva tänket”…? Sajten känns otydlig och rörig på något vis. Skyltfönster för inbrottstjuvar?? Något vidare försäljningsställe verkar det ju i varje fall inte ha blivit … ännu.

   Personligen blir jag kanske ”lite avtänd” av något så trivialt som kategori-indelningen. Att myntsamlande skulle ha något med frimärks- och vykortssamlande att göra, tror jag tillhör undantagen. Tror snarare att det råder närmast vattentäta skott där emellan. Nedanstående känns hur som helst väldigt rörigt:

   KATEGORIER
   Frimärken & Mynt

   – FRIMÄRKEN
   – Brev & Postala Dokument
   – Brev, Postala dok & FDC Sverige
   – Frimärken Europa
   – Frimärken Sverige
   – Frimärksutrustning
   – Motiv
   – Stämplar
   – Övriga Världen
   – Övrigt

   – MYNT
   – Svenska Mynt
   – Utländska Mynt
   – Övrigt

   – SEDLAR
   – Europa
   – Sverige
   – Övriga världen

   – VYKORT
   – Europa (Ej Norden)
   – Norden
   – Sverige
   – Världen

   – ÖVRIGT MYNT & SEDLAR
   – Aktiebrev
   – Bankpapper
   – Guld & Silvertackor
   – Konstmedaljer
   – Kungliga Medaljer
   – Medaljer & ordnar
   – Personmedaljer
   – Polletter & Spelpenningar
   – Samlingar
   – Tillbehör
   – Övriga Medaljer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.