Road trip i Västergötland

Igår blev det inget bloggande. Visst är det kul med numismatik, men det finns ju annat i livet också. Igår firades istället sjuårig bröllopsdag – med en liten ”road trip” runt norra Västergötland. Hantverk, historia och antikaffärer är givna stopp när vi är ute och bilar.

Så mycket mynt blev det kanske inte denna gång men i Husaby fick vi i alla fall en liten anknytning till ämnet genom några moderna myntoffer i Husaby källa, där Olof Skötkonung (ca 975-1022) en gång i tiden skall ha döpts om vi får tro legenden. Att han var vår förste myntherre (omkring år 995) är det emellertid inget snack om.

Även Husaby kyrka och Biskopsborgen vid Husaby förärades ett besök innan färden gick vidare genom Kinnekulles många sevärdheter till dagens mål; Norrqvarns Kvarn i Lyrestad vid Göta Kanal. Ett mycket trevligt ställe med fina miljöer och god mat. En fräsch räkmacka sitter ju aldrig fel och abborren var kanon!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.