Höstsäsongen är på gång …

Hoppas att alla Myntbloggens följare haft en lika skön och avkopplande sommar som vi. Nu är batterierna fulladdade och vi ser fram emot en ny spännande myntsäsong – hösten 2024. Redan nu på söndag skriver vi den 1 september 2024 och vad kan då vara lämpligare än att starta upp Antikörens auktionsverksamhet på Tradera. Vi smygstartar lite lugnt, men kommer succesivt att öka tempot då vi har massor av nyförvärv att presentera. Som vanligt tar vi gärna emot önskemål angående vilken typ av material just du tycker att vi skall prioritera. Du är givetvis alltid välkommen att kontakta Ulf Ottosson (uon@live.se) om du har frågor om mynt, medaljer och övrig numismatik. Delar gärna med mig av erfarenheter från 1971 och framåt. Som samlare, handlare, auktionist, författare, mässarrangör, redaktör, forskare etc.

Ny eller gammal samlare? Spara läropengar genom att utnyttja våra 50-åriga erfarenhet av denna fantastiska hobby. Att samla mynt och medaljer kan vara givande på många olika plan. För mig personligen är dessa ”små runda ting” i första hand vackra konstobjekt och utmärkta historiska illustrationer, men även lite av en pensionsförsäkring. För många andra är det bara metallskrot. Men visst, man måste ju börja någonstans. Det är dock först när man går från samlare (ekorre) till numismatiker (kunskapssökare) som hobbyn blir riktigt intressant. Från ett ekonomiskt perspektiv (överkurs) är första förutsättningen för ”ett lönsamt sparande” att man vet vad man gör och handlar till rätt pris. Om något låter för bra för att vara sant så är det förmodligen det. En viss skepsis till överdrivna superlativ kan spara mycket pengar.

Idag är det precis en månad kvar till höstens viktigaste myntmässa i Sverige. Stockholm Numismatica arrangeras för fjärde året på Sheraton Hotel i Stockholm den 29 september. ANTIKÖREN har varit med från starten och ställer även ut i år. Försäljningsmässig har mässan varit en succé som bara eskalerat. Att vi samtidigt får tillfälle att personligen träffa såväl kunder som våra goda vänner i Stockholm, gör att vi gärna återkommer.

Med nuvarande personalstyrka på två personer tycker vi numera att två bord är vad vi mäktar med att hålla koll på. Följden av detta blir emellertid att vi får göra ett ganska snävt urval av vad vi skall ta med oss. Då vi endast får plats med en bråkdel av vårat lager brukar vi även i detta sammanhang rekommendera att ni tar kontakt med oss om ni har något speciellt på önskelistan. Gärna i god tid så vi hinner leta fram godbitarna bland all bråte.

Och självklar kan vi även i år – FRAKTFRITT! – ta med material som inköpts via e-post eller Tradera innan mässan. Köp nu och hämta på Stockholm Numismatica den 29 september.

Nu kör vi igång på Tradera! Och så syns vi i Stockholm om en månad!

Ulf Ottosson, Myntbloggen.se

*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.