Strömavbrott i Västerås

Bolaget Mälarenergi lyckades idag gräva av en kabel på Munkgatan i Västerås. Följden av detta blev det ett större strömavbrott i centrala Västerås kl. 11:45 … med den påföljd att webbhotellet Loopia (där bl.a. Myntbloggen.se och Antikören.se ligger) drabbades av mycket omfattande problem mellan kl. 12 och 17 idag.

När en webbplats ”går ner” vill man ju givetvis ha snabb information om vad som händer … och det har Loopia löst på ett strålande sätt genom en lättgooglad driftblogg. Kontinuerligt uppdaterad information om problemens art och vad man gör åt dem. – Så skall det se ut! – Se och lär Tradera! Samma sökning på Tradera gav detta bottennapp … där senaste störningen tydligen skall ha inträffat ”Fredag 11/12, kl. 09:30” … som enligt min almanack väl då måste vara anno 2009 …?  – Kan det stämma!?  ;o))

Även Tradera hade (så klart) driftstörningar idag. På FaceBook läser vi bland annat:
Tradera för 3 timmar sedan i närheten av Östersund, Jämtlands Län.
Hej, för en kort stund upplevde vi tekniska problem och valde därför att skjuta upp auktionerna som ägde/äger rum mellan 13.25-14.25 i 24 h. Mvh Tradera.

Och som om inte detta skulle vara nog, pågår tydligen en omfattande hackerattack mot WordPress (som både Myntbloggen.se och Antikören.se drivs med). Vi har ännu inte märkt av något av detta och håller tummarna för att vi slipper det. Allt man kan göra är ju att följa experternas rekommendationer – och hoppas på det bästa.

Det är hur som helst ganska skrämmande hur otroligt sårbart dagens alla digitala system är. Är det inte Tradera som lägger av, så är det banken och/eller betalsystemen.  – Teknik är bra … när den fungerar!

Drar mig till minnes en episod på Arlanda … och de fullständigt astronomiska problem som personalen ställdes inför när bagagebandet stannade. Total handlingsförlamning!  … vad i hela världen gör vi nu …?  – De tog väl minst en kvart innan någon (av ett dussin ”yra höns”) kom på att väskorna faktiskt gick att bära!

Ungefär som tjejen som stod framför bildörren och tryckte och tryckte på nyckeln, utan att det hände något. – Kan du hjälpa mig? – Den fungerar inte. – Ja visst, sa en förbipasserande, satte nyckel i nyckelhålet och vred om. – Var så god.  ;o))

Tillägg kl. 21:45:
Så här såg Tradera (nya auktioner i kategorin Mynt & Sedlar) ut för mig för några minuter sedan. Vid första tillfället laddades endast text + reklam (trots upprepade F5) … några minuter senare laddades sidan korrekt – men UTAN reklam!!

Tyvärr informerar Tradera aldrig om vad det är för ständiga problem sajten lider av … något som kan få den misstänksamme att spekulera kring att problemen är interna …?
Läs även Totalkaos på Tradera. Tycker man känner igen symptomen från 2010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.